сряда, 12 юни 2013 г.

СКАНДАЛ! 280 000 ЛЕВА ни струва ИЗДРЪЖКАТА на ЕДИН ДЕПУТАТ, НИЕ ХРАНИМ 240 ХРАТУТНИЦИ!

СКАНДАЛ! 280 000 ЛЕВА ни струва ИЗДРЪЖКАТА на един ДЕПУТАТ, НИЕ ХРАНИМ 240 хрантутници!

Издръжката на един народен представител ни излиза по 280 000 лева на калпак!

Сумата е прекалено голяма за една бедна държава пред фалит - като България.

Нали от кабинета Орешарски постоянно се оплакват, че няма пари - ето откъде могат да отрежат здрава пачка и да я пренасочват там, където е необходимо!

Работят - или просто опознават родината, за да я обикнат, но средният годишен разход на депутат за командировки в страната е 8700 лева.

Средно им признават по 323 лева месечно разходи за гориво на човек.

Средната им заплата е 4751 лева.

Като се пресметнат всички разходи, един депутат ни излиза 280 000 лева, но в парламента няма ние един депутат, има 240 - хрантути сумата става 67 милиона и 20 хиляди лева.

Ако тези пари се дават за пенсии, минималната пенсия веднага ще скочи на 300 лева, казаха специалисти, а средната пенсия ще отиде към 420 - 450 лева.

Но защо да даваме тези пари за пенсии, да не сме луди да се грижим за майките и бащите си, като можем да си глезим депутатите и да ги оставим да се къпят в пари?

Само за сведение ще ви публикуваме цените от депутатския ресторант. За тези цени вече сме писали, така че за редовните читатели на сайта на народа те не са новост, а припомняме, но е хубаво да ги научи цяла България.

Цените не са просто скандално ниски.

На фона на беднотията на хората тези цени са ЦИНИЧНИ!
    Депутатско кебапче - 73 стотинки.

    Депутатско кюфте - 73 стотинки.

    Акула пане с гарнитура картофи - 2 лева и 29 стотинки.

    Филия хляб - 7 стотинки.

    Пиле на грил - 69 стотинки.

    Чорба по селски - 50 стотинки.

    Пилешка пържола с топено сирене - 2 лева и 69 стотинки.

    Таратор с еко биологично мляко, копър и орехи - 67 стотинки.

    Салати - от 80 стотинки до 1 лев и 33 стотинки.

    Натурален сок - 59 стотинки.

    Чийзкейк - 1 лев и 66 стотинки.

    Торта "Гараш" - 1 лев и 53 стотинки.
Ето я поредната ирония на съдбата.

Тези милионери, на които ние пълним гушите с 67 милиона и 200 000 лева ядат за стотинки.

Докато народът си брои стотинките и за жалост често се случва да няма какво да яде.

5 коментара:

  1. Ние си ги избираме!!!! Не ревете!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Народа ги избира, но след това, те решават какви закони да гласуват и ... си гласуват, тоест предлагат , гласуват и приемат: ХУБАВИ ЗАПЛАТИ, ИМУНИТЕТ, НИСКИ ЦЕНИ ЗА ХРАНАТА В ДЕПУТАТСКИЯ РЕСТОРАНТ, ОХРАНА, ШОФЬОРИ И КАКВО ЛИ НЕ В ТЯХНА ПОЛЗА,(Аа в Парламента много от тях си чоплят носа, пишат си sms-си, спят, приказват си, та дори и ги няма, пък и какво ли не още) съответно за народа ниски цени, оскъдни пенсии, безработица и какво ли не противоположно на тяхното. Съживявавнето на страната можеше да стане ако още в началото се бе помислило за някои неща,(въпреки че нямаше да е никак лесно, но...) защо например в Германия минималната заплата е от няколко хиляди евро, а в същото време данъците на тази заплата са високи, но по този начин държавата пълни пак държавната хазна и после тези пари се инвестират примерно в строителството, при което работата се извършва от работници които взимат хубави пари и плащат хубави данъци, тоест дъжавата пак си пълни хазната, но разликата е че с по-високата заплата има пари за всички, има откъде да се удържат, а какво ще удържат от народа тука, като парите които са предвидени като минимална заплата не стигат да изкара човек дори и половин месец при ограничение от доста неща. Примерно и с АЕЦ Белене, хубаво... как става така,че до преди известно време казаха че спират електроцнетрала(или нещо такова беше) понеже имало много ток произведен а нямало такова потребление и не можело да се плаща тока в излишък, а АЕЦ Белене като заработи къде ще пращат този ток... ще върви за износ... чудна работа...

    ОтговорИзтриване
  3. Абе тъпунгери срам ме е от тези глупаво българи , "Ние си ги избрахме!!!Не ревете!!!Ей гнустак,кой кого е избрал ??? От 7 000 000 едва 3 000 000 са гласували ... каква демокрация е това да те управлява партия , която нямма дори и 50 % подкрепа от Народа...В България правили ли са до сега честни избори НЕ ... Това,че 300 хил. или 500 хил са гласували за дадена партия,няма как тази партия да управлява 7 мил ... И такива като този ревлю най-отгоре ,трябва му бесило ....

    ОтговорИзтриване
  4. не е честно, толкова много деца чакат за помощ, хора светнете се, който ви предлага пари за глас, той ще си ги вземе и вие ще ставате по-и по-бедни, необразовани, мизерни, хората бягат зад граница, кой ще доите, тези на които им купувате гласовете ли, какво ще направите с тях, те няма да се изпарят, те ще ви разкажат играта тогава

    ОтговорИзтриване
  5. Само си чешеме езиците и толкоз!

    ОтговорИзтриване