петък, 26 юни 2015 г.

Защита и сигурност новини - САЩ

Aмерикански  военоморски войници с танкове ще бъдат изпратени в България, за да отговори на ситуацията с Украйна.


Aмерикански  воено морски блок, оборудван с танкове, леки бронирани машини и артилерия ще бъде изпратен на България тази есен, като част от американските планове да помогнат успокои съюзниците в НАТО, притеснени от участието на Русия в Украйна, топ командир каза в четвъртък, 25ти юни, 2015.
 Американските войници от 2-ри батальон, 7-ми пехотен полк, '' Cottonbalers '', които са назначени в Латвия, вземат участие в учение с M1A2 '' Ейбрамс '' танк в Aдази военна база, Латвия, 7 май 2015 .
Като част от Европейската инициатива Успокоение, на около 155 морски пехотинци с участието на военноморските сили по Черно море ще проведат шестмесечни ротационни внедрявания на Ново село Area, България.Ротациите ще започнат от началото на септември и най-малко трима са планирани над 18-месечен период.
Бригаден Генерал Норман Кулинг, заместник-командир на морската пехота Европа и Африка, каза морски пехотинци ще бъдат оборудвани с четири Ейбрамс основната бойни танкове, шест леки бронирани автомобили и три гаубици. Той говори за министри на отбраната от НАТО се срещнаха в четвъртък в Брюксел. Американският министър на отбраната Аш Картър заяви тази седмица, че по-американското военно оборудване ще бъде позициониран в Естония, Литва, Латвия, България, Румъния, Полша и Германия, както НАТО се стреми да укрепи своите сили в Източна Европа. Крайната цел при въвеждането на обединената компания оръжие, както и други мерки, поискани от НАТО и Европейското командване на САЩ, е да ни уверяват, съюзници и защита на тяхната териториална цялост, заяви кап. Ричаид Улш, говорител на Marine Corps Европа и Африка. Най- САЩ вече редовно провежда маневри съюзнически държави. В Румъния в четвъртък, US военноморски сили в Европа  Адмирал Марк Д. Фергусон III, топ командир на НАТО, заяви последните упражнения са показали, че съюзът е в състояние на обучение и работа в цяла Северна и Източна Европа.

Той отбеляза също, че НАТО успешно преместен Съвместното командване на силите на  алиансът временно от Италия до Румъния за упражнения този месец, включващи 1000 военнослужещи от 21 държави, като алиансът продължава да усъвършенствате способността си да реагира, за да се движи на Русия в Украйна или други предизвикателства пред сигурността.

Няма коментари:

Публикуване на коментар